TIMM Tratamentul prin IMagini Mentale pentru reechilibrare neurologică şi bioenergetică

Ce este TIMM?

TIMM este o formă simplă de a exersa creierul – centrul de comandă şi control din organism – cu scopul de a reseta si reechilibra unele circuite atât conştiente cât şi subconstiente. Rezultatele sunt simple si imediate: se disponibilizează mai multe resurse pentru procesele de vindecare (dacă e nevoie) si pentru activităţile immediate. Astfel sunt inatrite nu  numai activităţile mentale ci şi restul activităţilor controlate de sistemul nervos, adică pentru aproape tot. De aceea procedura poate fi folosită nu numai în caz de boli şi probleme de sănătate ci şi înaintea oricarei actvităţi, concurs, examen, etc.

TIMM se bazează pe o combinaţie specifică de forme şi culori care se imaginează (vizualizează) simultan cu dirijarea respiraţiei şi a privirii şi e însoţită de o poziţie particulară a degetelor. Astfel sunt create conexiuni specifice nu numai in scoarţa cerebrală dar şi la niveluri subcorticale, responsabile de funcţionarea autonomă a organismului precum şi în circuitele energetice ale organismului.

Desigur, fiecare persoană este diferită fapt pentru care fiecare ar avea nevoie de un procedeu puţin diferit. Aceaste detalii se pot determina în urma unei vizite la cabinet sau prin alte câteva metode, ca mai jos. Cu toate acestea organismul uman este creat pe baza unor tipare universale astfel încât pentru început sau în cazurile simple se poat folosi şi numai procedura generală. Efectul unui astfel de procedeu chiar nespecific tot e mai mult decât nimic.

Cum se determină procedura completă?

Cei care prin intuiţie, meditaţie sau rugăciune pot să perceapă modificarile induse în trup şi minte de fiecare combinaţie, este suficient să găsească combinaţia cu care rezonează. Pentru ceilalţi, periodic, dimineaţa (la ora Dallas-ului) eu am să postez imaginea pe care am perceput-o eu ca cea mai benefică în acea zi. Consider că este suficient de simplă şi că rezonează cu evenimentele şi energiile care se manifestă în acel moment în jur astfel încât să fie utilă oricui o foloseşte. Aceasta este partea generală a TIMM si o puteţi găsi oricând pe acest site.

Controlul privirii, respiratiei şi degetelor este partea specifică a TIMM. Pentru a beneficia de aceste detalii puteţi apela la un terapeut care foloseste teste neuro-musculare (gen Applied Kinesiology), să meditati, să vă rugaţi sau să le comandaţi (costă numai 2$) scriindu-mi mie (healthbyhands@gmail.com) şi indicând numele, localitatea şi dacă e vreo problemă anume pentru care vreţi sa folosiţi TIMM. Am să le includ în e-mail-ul de răspuns.

Cum se procedează?

Vă aşezaţi într-o poziţie comodă, cu coloana dreaptă şi respiraţi profund de câteva ori, accentuînd expiraţia. Priviţi apoi imaginea şi încercaţi să o vizualizaţi şi cu ochii inchişi. Dacă dispare redeschideţi ochii, respiraţi adânc şi vă fixaţi privirea din nou asupra imaginii. Eventual puteţi şi să verbalizaţi ceea ce vedeţi (de exemplu un patrat roşu, o spirală verde, etc). Dacă aveţi şi detaliile personale, plasaţi degetele şi ochii conform instrucţiunilor şi vizualizaţi imaginea pe faza respiraţiei indicată. Efectuaţi apoi o respiraţie profundă şi repetaţi de incă două ori.  Dacă folosiţi numa procedura generală, încercaţi să păstraţi imaginea 3 cicluri respiratorii complete. Apoi clipiţi, mişcaţi degetele de la mâini şi de la picioare, căscaţi, va întindeţi şi vă continuaţi activităţile ştiind că puteţi face faţă mai uşor stresurilor ce urmează.

TIMM-ul zilei