Scopul unui adevaratul tratament este nu inlaturarea simptomelor ci VINDECAREA pacientului.

Vindecarea este un fenomen care are multe aspecte fizice, energetice şi informaţionale şi mai multe faze sau părţi. A le cunoaste şi inţelege face parte din procesul de videcare intru-cât este nevoie ca procedeele folosite să fie modificate periodic, după caz.

Prima parte a vindecării este întotdeauna orientată spre a asigura supravieţuirea ţesutului sau organelor afectate sau chiar a întregului organism. Este mai mult o reacţie de apărare şi protejare decât una de vindecare. In această fază pot fi folosite o multitudine de tratamente şi proceduri medicale, inclusiv medicamentele sintetice, procedurile chirurgicale, etc. A ramâne în viaţă e mult mai important decât a avea grijă cum se vindecă zona afectată. E ca şi cum casa în care locuim a luat foc sau a fost afectată de un cutremur: nu mai contează dacă folosind stingătorul de incediu sau toporul să facem o ieşire se strică peretele, zugrăveala sau covoarele! Ideea e să nu folosim aceleaşi instrumente şi pentru reparare!

Adevărata vindecare începe însă dupa aceasta fază acută. Acum este important cum, când, cu ce şi în ce fel se repară zona afectată. Aceste aspecte (fizice, energetice şi informaţionale) se referă de fapt la elementele nutritive folosite, stabilitatea sau mobilitatea ţesuturilor care se refac, energia proceselor metabolice implicate, coordonarea acestor procese şi eliminarea elementelor distruse sau toxice.

Să ne imaginăm ca organismul este nu o casă ca mai sus ci un castel din vechime, cel mai frumos castel, în care locuiesc o mulţime de locuitori (celulele umane) dar sunt si o multime de resturi şi elemente parazite (toxine, microbi, paraziti, etc) care profită continuu de pe urma locuitorilor obişnuiţi ai castelului. In plus uneori mai sunt atacaţi din afară sau se petrec diferite catastrofe naturale (accidente, infecţii, intoxicaţii, etc). Ca să reparăm o zonă afectată (o locuinţă ce s-a stricat) e nevoie de mai multe elemente: materiale de constructie (elementele nutritive esentiale, apa, etc = materia), muncitori în putere (celule viabile, energice, capabile de a-si desfăsura activitatea = energia), curăţirea zonei de lucru (detoxifiere) un plan de lucru şi o activitate coordonată (integrare neurologica si emotionala= informaţia). Toate aceste aspecte trebuie îndeplinite în acelaşi timp (într-o anumită masură). Fără elementele de construcţie bineinţeles că nu se poate face reparaţia, dar dacă ele se amestecă mereu cu materialele vechi sau toxice construcţia nu mai este de calitate. Pe de alta parte dacă “muncitorii” sunt obosiţi şi epuizaţi (fără energie), munca este foarte lentă sau chiar nu face faţă noilor stresuri (care NU au disparut!). In sfârşit, dacă lucratorii nu ştiu ce au de făcut (nu există informare şi coordonare), puteţi să luaţi cele mai bune suplimente din lume şi sa aveţi cei mai energici lucrători, rezultatul poate fi cu totul altceva decat cel dorit – de exemplu un grajd in loc de o casă nouă (un nodul, o tumoră, o cicatrice, sau un ulcer în loc de un ţesut normal).

De aceea e nevoie ca în procesul de vindecare sa urmărim TOATE aceste aspecte: nutriţie, detoxifiere, mobilizare şi energizare şi coordonare neuro-emoţională, cu accent pe cel mai deficitar sau pe cel mai solicitat!

Paginile urmatoare vă vor prezenta soluţiile generale naturiste în aceste domenii.